Brnjac za RTL: Vjerujemo da ćemo i dalje biti jedna od najsigurnijih destinacija na Mediteranu

Prema podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj trenutno boravi oko milijun i 20 tisuća turista. Prošle godine u ovo vrijeme u zemlji je boravilo 820 tisuća turista, a rekordne 2019. godine milijun i sto tisuća.
 
Gostujući u emisiji RTL Danas ministrica turizma Nikolina Brnjac naglasila je da se dobra sezona očekivala.
 
"Svakako da smo očekivali dobru sezonu, ali ovo su izuzetno dobri rezultati i vrlo smo zadovoljni dosadašnjim brojkama", rekla je Brnjac.
 
Rekordna 2019. godina je svima cilj.
 
"Što se tiče samih pokazatelja i za srpanj i za kolovoz zaista se približavamo tim vrijednostima, ali što se tiče vrijednosti fiskaliziranih računa smo čak i iznad 2019. godine, što je jedan jako dobar pokazatelj. Što se tiče same epidemiološke slike, zahvaljujući projektu Safe Stay te edukacijama i odgovornosti našeg turističkog sektora, računamo da ćemo i dalje biti jedna od najsigurnijih destinacija na Mediteranu", poručila je Brnjac.
 
Sutra će se u Opatiji održati veliki sastanak turističkog sektora uz premijera Plenkovića i ministre. O čemu će se konkretno razgovarati?
 
"Na inicijativu predsjednika Vlade održat će se sastanak s turističkim sektorom na kojem će biti prisutan i dio članova Vlade, predsjednici uprava najvećih turističkih poduzeća i Nacionalna udruga ugostitelja, ali nažalost ne možemo sva strukovna udruženja primiti na sastanak i ovim putem im upućujem ispriku, ali oni su uključeni u naš savjet za oporavak i razvoj turizma te su od prvog dana s nama u Safe Stay projektu. Pokazat ćemo jednu sinergiju u kvaliteti pripreme same turističke sezone, njenoj realizaciji i nastavku", izjavila je Brnjac.
 
Vlasnici lokala traže dulje radno vrijeme jer tvrde da žive od sezone.
 
"Razumijem njihov zahtjev, ali moramo biti svjesni da su upravo ove epidemiološke mjere dovele do rezultata i da smo mi danas najsigurnija destinacija na Mediteranu, tako da ukoliko budemo pametni mislim da možemo imati iznimno dobru turističku godinu", rekla je Brnjac.
 
U srcu smo sezone, što možemo očekivati za rujan i listopad?
 
"Bookinzi su stvarno dobri i možemo očekivati dobru godinu, ali moramo biti pametni i smireni i nastaviti se pridržavati mjera koje su nas dovele do ovako dobrih rezultata. Moramo nastaviti ići u tom smjeru, ali i krenuti s pripremama za novu turističku godinu", poručila je Brnjac.
 
Izvor: RTL / Vlada

Pisane vijesti | Nikolina Brnjac