Čestitka predsjednice Vlade u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uputila je hrvatskim građanima čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja:

„Obilježavajući Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja prisjećamo se hrvatskih branitelja koji su, braneći domovinu i vrijednosti slobodnog svijeta, svoje živote utkali u korijene samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Uspješno završenom operacijom Oluja okrenuli smo novu stranicu. Snažno koračajući putem demokracije, tolerancije i vladavine prava, Hrvatska je postala članica NATO saveza i uvažavani čimbenik međunarodne politike.

Suočeni s izazovima današnjice imamo snage i znanja nadograditi već postavljene temelje i unaprijediti okvir za zajednički, bolji i kvalitetniji život na putu prema konačnom cilju – punopravnom članstvu u Europskoj uniji.

Iskazujući poštovanje svim sudionicima vojno-redarstvene akcije Oluja, braniteljima i njihovim obiteljima, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, hrvatskome narodu, svim građankama i građanima, čestitam Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja.“



Pisane vijesti