Čestitka predsjednika Vlade Milanovića novoizabranom francuskom predsjedniku Hollandeu

Predsjednik Vlade Zoran Milanović čestitao je novoizabranom predsjedniku Francuske.

Poštovani gospodine izabrani predsjedniče,

U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno ime želim Vam čestitati na pobjedi na predsjedničkim izborima i povjerenju koje su Vam dali francuski građani.

Uvjeren sam da će Republika Hrvatska i Francuska Republika s Vama na čelu, nastaviti jačati svoje prijateljske i partnerske odnose, te gajiti međusobno povjerenje koje su zajednički gradili tijekom svih dvadeset godina od hrvatske nezavisnosti, a izraz kojeg će biti Festival Hrvatske u Francuskoj tijekom tri posljednja mjeseca ove godine.

Želim Vas uvjeriti da će u Republici Hrvatskoj, novoj članici Europske unije, Francuska imati vjerodostojnog partnera, koji može vratiti povjerenje europskih građana u projekt proširenja Europske unije i povijesnog okupljanja svih europskih zemalja.

Partnerstvo naše dvije zemlje smatram posebno važnim u regiji Jugoistočne Europe, kao i na Mediteranu, gdje zajedničkim naporima možemo pomoći na postizanju mira i demokracije te standarda i vrijednosti koje zajednički dijelimo.

Dopustite mi na kraju, da kao predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske, izrazim posebno zadovoljstvo Vašom pobjedom na predsjedničkim izborima, jer su njome francuski građani dali povjerenje zajedničkim vrijednostima moderne europske ljevice.

NJ.E. François Hollande
Izabrani predsjednik Francuske Republike
Želim Vam uspjeh u obnašanju dužnosti Predsjednika Francuske Republike i nadam se skorom susretu s Vama.


Primite gospodine izabrani predsjedniče, izraze mog najvišeg poštovanja.

Zoran Milanović



Pisane vijesti