Čestitka predsjednika Vlade Republike Litve predsjednici Vlade

Predsjednik Vlade Republike Litve Andrius Kubilis uputio je pismo čestitke Jadranki Kosor na imenovanju za predsjednicu Vlade Republike Hrvatske.

„Vaša ekscelencijo,

Čestitam Vam na imenovanju za predsjednicu Vlade Republike Hrvatske. Uvjeren sam da će pod Vašim vodstvom Vlada Republike Hrvatske uspješno odgovoriti izazovima s kojima se susreće Vaša zemlja.

Koristim ovu prigodu da Vam ponovim našu konzistentnu potporu prema priključivanju Europskoj uniji i čestitam Vašoj zemlji na njezinim postignućima i impresivnom napretku koji je postignut. Siguran sam da će se Vlada Republike Hrvatske znati suočiti sa svim izazovima koji joj predstoje te da će se Republika Hrvatska u bližoj budućnosti pridružiti Europskoj uniji.

Litva pozdravlja hrvatsko članstvo u NATO-u i veseli se bliskoj suradnji unutar Saveza.

Političke, poslovne, kulturne te posebno osobne poveznice između naših zemalja su znakovito intenzivirane unutar zadnjih godina, uvjeren sam da će se odnosi između Litve i Hrvatske nastaviti razvijati na dinamičan i raznolik način.

U ime Vlade Republike Litvije te moje osobno ime, želim Vama i Vašoj Vladi značajna postignuća te blagostanje građanima Vaše zemlje.

Molim Vas primite izraze mog visokog poštovanja.“



Pisane vijesti