Delegacija Ministarstva na 9. konferenciji ministara Vijeća Europe nadležnih za mlade

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/delegacija_ministarstva_na_9_konferenciji_ministara_vijeca_europe_nadleznih_za_mlade.jpg

Delegacija Ministarstva socijalne politike i mladih predvođena potpredsjednicom Vlade RH i ministricom Milankom Opačić sudjelovala je od 23. do 25. rujna 2012. u Sankt Peterburgu na 9. konferenciji ministara Vijeća Europe nadležnih za mlade.

Na konferenciji na kojoj je, između ostalog, obilježena i 40-a obljetnica Sektora mladih Vijeća Europe, sudjelovalo je 46 delegacija potpisnica Europske kulturne konvencije, kao i predstavnici Europske Unije, OECD-a, UNICEF-a, UNHCR-a i Lige arapskih država. Osim državnih delegacija, na konferenciji su sudjelovali visoki gosti Gabriella Battaini-Dragoni, zamjenica Glavnog tajnika Vijeća Europe, Jean-Claude Mignon, predsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Europe,Keith Whitemore, predsjednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti, Marie Pashou, predsjednica Savjetodavnog vijeća mladih Vijeća Europe i Peter Matjašič, predsjednik Europskog foruma mladih.

Kroz glavnu temu Konferencije „Pristup pravima za mlade ljude: razvoj inovativnih politika za mlade“, razmijenjena su najbolja iskustava iz prakse politike za mlade u Europi i izvan nje kako bi se došlo do novih i inovativnih rješenja u cilju da se mladima olakša pristup njihovim pravima.



Pisane vijesti