Dodjela ugovora o provedbi projekata za usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković nazočit će dodjeli ugovora povodom početka provedbe projekata u okviru ESF Poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“, u četvrtak, 6. travnja 2017. godine, u 12.00 sati, u Plaza Event Centru (Slavonska avenija 6).  Uz predsjednika Vlade bit će ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić i ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić.
 
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uključeno je u korištenje strukturnih i investicijskih fondova – Europskog socijalnog fonda i Europskog fonda za regionalni razvoj u dijelu koji se odnosi na socijalno uključivanje ranjivih skupina društva. U programskom razdoblju 2014. – 2020. godine ukupno planirana sredstva za projekte iz navedenih fondova iznose oko  250 milijuna eura, a Pozivi za dostavu projektnih prijedloga objavljivati će se kontinuirano tijekom programskog razdoblja.
 
Do sada je u okviru planiranih sredstava iz spomenutih fondova objavljeno šest Poziva. Vrijednost svih do sada objavljenih poziva je oko 75 milijuna eura, pri čemu je vrijednost ovog Poziva oko 15 milijuna eura.
 
Program usluge osobne asistencije provodi se u suradnji s udrugama osoba s invaliditetom, a Poziv je otvoren udrugama, savezima, zajednicama, mrežama ili drugim oblicima udruživanja udruga i trajnoga je karaktera.
 

Najave