Dovršena probna iskapanja na Ovčari

U organizaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti danas je dovršena terenska provjera informacija o mogućim mjestima masovnih grobnica na Ovčari kod Vukovara.

U organizaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti danas je dovršena terenska provjera informacija o mogućim mjestima masovnih grobnica na Ovčari kod Vukovara. Probnim iskapanjima koja su uslijedila nakon opsežnih priprema (terensko izviđanje, radarsko ispitivanje, sondiranje) na ispitanim lokacijama nisu pronađeni posmrtni ostaci.
Informaciju o mogućim mjestima masovnih grobnica na Ovčari Uprava za zatočene i nestale zaprimila je od Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, kojemu su upućena anonimna pisma i telefonske dojave o navedenim lokacijama. Na žalost, ove informacije pokazale su se netočnima. Uprava za zatočene i nestale Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti nastavlja intenzivnu potragu za mogućim mjestima masovnih grobnica na Ovčari i drugim područjima jer Republika Hrvatska još uvijek traga za 1149 nestalih i nasilno odvedenih branitelja i civila, od kojih gotovo 50% čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije. O svim pozitivnim nalazima do kojih Uprava za zatočene i nestale dođe u svome radu, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti pravodobno će izvijestiti javnost.




Pisane vijesti