Dubrovnik: 56. godišnja skupština Europske unije javnih radiotelevizija

U Dubrovniku je danas počela 56. godišnja skupština Europske unije javnih radiotelevizija u čijem radu je sudjelovao i predsjednik hrvatske Vlade dr. Ivo Sanader.

DUBROVNIK, 7. srpnja 2005. (Hina) - U Dubrovniku je danas počela 56. godišnja skupština Europske unije javnih radiotelevizija u čijem radu je sudjelovao i predsjednik hrvatske Vlade dr. Ivo Sanader.

Nakon današnjeg rada Skupštine, koja je zatvorena za javnost, Sanader je rekao da on daje punu potporu u prvom redu slobodi medija, ali i odgovornosti za sve ono o čemu se javnost informira.

"Jer, sloboda medija uključuje i odgovornost. Što se tiče hrvatske Vlade, mi ćemo do kraja biti na ovoj crti jer to je naše opredjeljenje, a pravo na informaciju građana jest sami temelj demokracije", rekao je Sanader.

Glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić ovogodišnju skupštinu EU javnih radiotelevizija ocijenio je izuzetno važnom za samu instituciju Eurovizije jer, kazao je, upravo se na takvim sastancima razgovara o daljnjim sjednicama servisa javnih radiotelevizija u Europi.

On je najavio i ustroj posebne sportske grupe unutar Eurovizije u kojoj bi HRT imao poseban izdvojeni status. Galić je kazao i da HRT ne zaostaje za ostalim europskim javnim radiotelevizijama i da tehnološki spada u skupinu najrazvijenijih.

Skupština Europske unije javnih radiotelevizija održava se danas i sutra. Skupštinu čine čelnici javnih televizijskih postaja 70-ak zemalja članica.



Pisane vijesti