G. Marić: Dosad Vukovaru prenesene nekretnine vrijedne više od 113 mil. kuna, danas darovano zemljište za Agro Vukovar

Ministar državne imovine Goran Marić i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava potpisali su ugovor o darovanju kojim država Gradu Vukovaru daruje zemljište od 52.000 četvorna metra, vrijedno 2,8 milijuna kuna, za gradnju Poljoprivredno-prehrambenog centra „Agro Vukovar“ u gradskoj četvrti Sajmište.

"Ovo je sedmi ugovor koji potpisujemo u Vukovaru o prijenosu državne imovine na Grad Vukovar i najmanje je ovdje važno što se ovim ugovorom mijenja titular vlasništva. Važnije je od toga da se ugovor konačno potpisuje i što se njime stječu uvjeti da se nekretnina stavi u funkciju", poručio je ministar Marić.
 
Podsjetio je da je država do sada na Grad Vukovar prenijela nekretnine vrijednosti više od 113 milijuna kuna.
 
Ministar državne imovine je najavio i nove projekte koji će pridonijeti oživljavanju gospodarstva i zaustavljanju odlasku ljudi s područja Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.
 
Naglasio je da je u dosadašnjem mandatu ove Vlade na decentralizaciji državne imovine učinjeno više nego u proteklih 28 godina.
 
"U pet slavonskih županija bilo je (ranije) samo četiri ugovora o zakupu. To pokazuje kolika je bila učinkovitost prethodnika. U godinu i po dana, ovo je Ministarstvo donijelo više od 3.000 odluka, aktiviralo nekretnina vrijednosti veće od dvije milijarde kuna, prenijelo nekretnina u vlasništvo jedinica lokalne samouprave vrijednosti veće od 1,2 milijarde kuna i osiguralo investicije veće od šest milijardi kuna. I to je naš rezultat", rekao je ministar Goran Marić.
 
Gradonačelnik Penava zahvalio je ministru Goranu Mariću što je njegovo Ministarstvo prepoznalo vukovarske potrebe.
 
Budući Agro centar nudit će mogućnosti prerade poljoprivrednih proizvoda, od njihovog dolaska s njive do finalizacije, odnosno zamrzavanja pa i mogućnost stakleničke proizvodnje.
 
Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Goran Marić