Garčin - Premijer Sanader otvorio radove na izgradnji regionalnog vodovoda

Predsjednik Vlade Ivo Sanader otvorio je u Garčinu, nedaleko od Slavonskoga Broda, radove na izgradnji regionalnog vodovoda istočne Slavonije, a u prvu etapu sustava, dugu oko 400 kilometara, država i lokalna zajednica uložit će gotovo 400 milijuna kuna.

SAVONSKI BROD/GARČIN, 4. prosinca 2006. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader otvorio je u Garčinu, nedaleko od Slavonskoga Broda, radove na izgradnji regionalnog vodovoda istočne Slavonije, a u prvu etapu sustava, dugu oko 400 kilometara, država i lokalna zajednica uložit će gotovo 400 milijuna kuna.

U pratnji premijera Sanadera bili su ministri Božidar Kalmeta, Petar Čobanković i Ivan Šuker.

Kada bude završen godine 2010., taj će vodovod osigurati kvalitetnu pitku vodu za 275.000 stanovnika Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije.

Premijer Sanader tom je prigodom istaknuo da je to jedan od važnijih projekata u Slavoniji, a pridonosi ravnomjernom razvitku cijele Hrvatske.

"Mi smo u 21. stoljeću i ne možemo dopustiti da ijedno hrvatsko kućanstvo ostane bez vode. Govorimo o 21. stoljeću kao stoljeću moderne tehnologije, a nemamo vodu. To je trebalo učiniti još za vrijeme Jugoslavije, ali Hrvatska je tada bila zapostavljana", rekao je premijer Sanader.

U Slavonskome Brodu premijer je otvorio Carinsku upravu za područje Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije.

Za kupnju zgrade za tu ustanovu, smještenu u krugu "Đure Đakovića", te njezino opremanje Ministarstvo finacija i lokalne vlasti te poduzetnici uložili su oko sedam milijuna kuna, od čega Ministarstvo financija šest milijuna.

Na svečanom otvorenju ministar financija Ivan Šuker je rekao da je osnutak Carinske uprave u Slavonskome Brodu tek ova Vlada prepoznala kao gospodarski prioritet jer mreža carinarnica nije mijenjana u proteklih 15 godina.

Otvarajući Carinarnicu, premijer Sanader je rekao da će ona zasigurno pridonijeti borbi protiv sive ekonomije, a bit će i poticaj razvoju gospodarstva.



Pisane vijesti