Grand Chess Tour pridonosi popularnosti šaha, ali i promociji Hrvatske

  • Slika /Vijesti/2024/Srpanj/14_srpnja/VRH_7196.jpg

Premijer Andrej Plenković pohvalio je organizaciju Grand Chess Tour SuperUnited Rapid & Blitz Croatia, čiji je domaćin Zagreb peti put zaredom. "U partnerstvu s Garijem Kasparovim profiliramo Hrvatsku kao destinaciju koja okuplja najbolje šahiste svijeta", poručio je.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na dodjeli nagrada sudionicima Grand Chess Tour SuperUnited Rapid & Blitz Croatia u hotelu The Westin Zagreb.
 
U svom govoru, premijer je čestitao velemajstoru Fabianu Caruani na fantastičnoj igri i poželio mu puno uspjeha u nastavku sezone. Zahvalio je svima na organizaciji Grand Chess Toura, čiji je domaćin Zagreb peti put zaredom.
 
"Imali smo priliku uživati u sjajnim nastupima najboljih šahista. Vlada Republike Hrvatske ima čast podržati turnir u partnerstvu s našim prijateljem i hrvatskim državljaninom Garijem Kasparovim, koji cijelu ovu ideju nosi već godinama", kazao je Plenković.
 
Rekao je i da Grand Chess Tour pridonosi popularnosti šaha, osobito među mladima i ženama. Ovaj turnir, poručio je premijer, izvrstan je alat za promociju svega što igranje šaha potiče - u smislu razvijanja strategije i donošenja odluka, kao i uživanja u ovoj sjajnoj igri.

Pisane vijesti