Grlić Radman: Hrvatska 2023. putem UNICEF-a donirala 2,8 milijuna eura pomoći

Slika /Vijesti/2024/Veljača/09 veljača/Grlić Radman_0902.jpeg

Hrvatska je 2023. u suradnji s UNICEF-om donirala 2,8 milijuna eura za humanitarnu pomoć djeci, rekao je u petak ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

„Ništa nije važnije od djece i njihove sigurnosti, budućnosti i naravno pomaganja kako bi bila sigurna, živjela u normalnim uvjetima, uvjetima harmonije, ostvarivanja njihovih snova i sretnog djetinjstva, osobito tamo gdje su najugroženija”, rekao je ministar Grlić Radman u povodu redovnog godišnjeg sastanka o suradnji vlade i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Grlić Radman je rekao da je ta agencija Ujedinjenih naroda za djecu bila prva međunarodna organizacija koja je pomogla hrvatskoj djeci tijekom Domovinskog rata, a Hrvatska danas u suradnji s njom može pomagati drugima. 

Hrvatska je prošle godine donirala 2,8 milijuna eura za niz projekata, poput izgradnje montažne škole u razornim potresom pogođenom jugu Turske, donacije generatora za Ukrajinu, pomoć Moldaviji, osnaživanja djevojčica u Keniji kroz olakšavanje njihovog pristupa obrazovanju, unaprjeđenja digitalnih vještina djevojaka u Etiopiji te pomoći djeci i civilima Gaze.

Izvor: Hina/Vlada


Pisane vijesti