Horvat: Đuro Đaković će tijekom ovoga tjedna dobiti državno jamstvo

Đuro Đaković će tijekom ovoga tjedna dobiti državno jamstvo, rekao je danas ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

"Đuro Đaković će tijekom ovoga tjedna dobiti državno jamstvo. Siguran sam da financijska injekcija koja je pripremljena i koja je u završnoj fazi realizacije donosi vjetar u leđa Đuri Đakoviću. Nova Uprava s dobavljačima koordinira iznos uplate, odnosno vraćanja duga kako bi se račun mogao odblokirati", rekao je Horvat uoči Hrvatsko-albanskog gospodarskog foruma održanog u Hrvatskoj gospodarskoj komori.  

Siguran je da će se "dogoditi dobra stvar" za Đuru Đakovića.

"Poruka je ista kao u procesu Fortenove, 3. maja i Petrokemije - tranzicija iz nekih bivših ili starih razmišljanja u jedno novo, moderno, tržište mora se dogoditi, ovo je zadnja prilika za Đuru Đakovića", zaključio je Horvat.

Ministar Horvat još je krajem prosinca izjavio da je kratkoročno odnosno srednjoročno rješenje za tu slavonskobrodsku tvrtku kreditni aranžman, koji je država spremna pokriti državnim jamstvom, u iznosu od otprilike 150 milijuna kuna.

Početkom siječnja za novog predsjednika Uprave Đuro Đaković grupe imenovan je Hrvoje Kekez, na mandat od šest mjeseci.

Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Darko Horvat