Humanitarno razminiranje cjelokupnog minski sumnjivog prostora Gunje-obilazak radilišta

O b i l a z a k    r a d i l i š t a
 
Dana 8. kolovoza 2014. izvršeno je formalno uvođenje u poslove razminiranja cjelokupnog minski sumnjivog prostora Općine Gunja tlocrtne veličine 162.017 četvornih metara.
U nizu humanitarnih akcija i sudionici protuminskog sustava u Republici Hrvatskoj spremno su se uključili pomoći   stanovništvu s poplavljenog područja. Poslove razminiranja izvršit će 37 pravnih osoba ovlaštenih za obavljanje poslova razminiranja - bez naknade, procijenjene vrijednosti oko milijun kuna.
S obzirom da je uslijed povišenja vodostaja rijeke Save navedeni minski sumnjiv prostor jednim dijelom ponovo poplavljen, početak razminiranja je odgođen.
 
Dana 18. kolovoza 2014. omogućen je početak poslova razminiranja na jednom dijelu radilišta, slijedom čega je za srijedu, 20. kolovoza 2014. godine s početkom u 10,00 sati planiran obilazak navedenog radilišta. Radilište će obići ravnateljica Ureda za razminiranje Vlade RH dr.sc. Dijana Pleština sa suradnicima, ravnatelj HCR-a Dražen Jakopec sa suradnicima, koordinator za razminiranje Vukovarsko-srijemske županije Zlatko Pavlović te predstavnik izvoditelja poslova Željko Romić u  pratnji načelnika Općine Gunja Hrvoje Lucića kao domaćina.

Okupljanje za sve sudionike obilaska te predstavnike medija bit će ispred sjedišta Općine Gunja pri čemu je za 10,15 planiran odlazak na mjesto projekta gdje će se moći vidjeti poslovi u tijeku (strojna obrada terena te rad pirotehničara). Na mjestu radova bit će održana i kratka prezentacija samog projekta te su predviđene izjave za medije.
 

Najave