Identificirani posmrtni ostaci jedanaest žrtava iz Domovinskog rata

Na Zavodu za sudsku medicinu obavljena je danas identifikacija posmrtnih ostataka jedanaest žrtava iz Domovinskog rata, ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica na području Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske i Karlovačke županije, te preuzetih posmrtnih ostataka iz Republike Srbije i BiH.

ZAGREB, 13. listopada 2006. (Hina) - Na Zavodu za sudsku medicinu obavljena je danas identifikacija posmrtnih ostataka jedanaest žrtava iz Domovinskog rata, ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica na području Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske i Karlovačke županije, te preuzetih posmrtnih ostataka iz Republike Srbije i BiH.

Identifikaciji je bila nazočna i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Od jedanaestero danas identificiranih osoba, šest su bili hrvatski branitelji, a pet su civili, rekla je nakon identifikacije potpredsjednica Kosor.

Naglasila je da je šest danas identificiranih osoba bilo na popisu zatočenih i nestalih hrvatski branitelja i civila.

Četiri posmrtna ostatka preuzeta su iz Srbije, tri iz Bosne i Hercegovine, a jedna je osoba ekshumirana na području Vukovarsko-srijemske županije, dvije na području Požeško-slavonske, a jedna na području Karlovačke županije, rekla potpredsjednica Kosor.

Nakon današnje identifikacije na popisu zatočenih i nestalih još je 1125 osoba, dodala je.

Najavila je da su počela i probna iskapanja na području Negoslavaca gdje postoje indicije o postojanju masovne grobnice kao i da su početkom idućeg mjeseca moguća preuzimanja posmrtnih ostataka (hrvatskih državljana) iz Srbije i BiH.

Na novinarski upit, u kojemu su sada stadiju ekshumacije na području Srbije, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor izvijestila je da su pripreme u tijeku te da bi iskapanja trebala početi početkom idućeg mjeseca.



Pisane vijesti