Kehl: Šefovi država i vlada članica NATO-a prešli most

KEHL, 4. travnja 2009. (Hina) - Šefovi država i vlada zemalja članica NATO-a prešli su u subotu ujutro pješačkim mostom preko rijeke Rajne iz njemačkog Kehla u francuski Strasbourg gdje će se održati sjednica Sjevernoatlanskog vijeća na kojoj će novim članicama, Hrvatskoj i Albaniji biti priređena dobrodošlica u Savez.

Čelnike savezničkih zemalja, među njima i hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i premijera Ivu Sanadera s njemačke strane mosta simbolično je ispratila njemačka kancelarka Angela Merkel, a na francuskoj ih je dočekao predsjednik Nicolas Sarkozy.

Nakon što su prepješačili most Passarelle des deux Rivers , državnici su odali počast vojnim postrojbama NATO-a i automobilima se uputili u Strasbourg gdje će se održati radni dio 23. sastanka na vrhu.

Dobrodošlica novim članicama bit će priređena na sjednici Sjevernoatlanskog vijeća u Starbourgu kada će Barack Obama, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, koje su depozitar Washingtonskog ugovora, pozdraviti dvije nove članice i uručiti im kopije ugovora.



Pisane vijesti