Konferencija na temu „Rad i socijalna politika Republike Hrvatske u EU kontekstu“

Ministarstvo socijalne politike i mladih i Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji sa Europskom komisijom, Općom upravom za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje organiziraju 3. zajedničku Konferenciju o nastavku aktivnosti i provedbi mjera Zajedničkog memoranduma o socijalnom uključivanju Republike Hrvatske (JIM) i Zajedničkog memoranduma o prioritetima politike zapošljavanja Republike Hrvatske (JAP). Konferencija na temu: „Rad i socijalna politika Republike Hrvatske u EU kontekstu “ održava se 22. i 23. svibnja 2012. godine u Zagrebu, Hotel Internacional, Miramarska 24 s početkom u 14,30 sati.

Konferencija ima za cilj predstaviti cjelokupni proces pretpristupnih aktivnosti u području zapošljavanja i socijalnog uključivanja, utvrditi napredak u provedbi Zajedničkog memoranduma o socijalnom uključivanju Republike Hrvatske (JIM) i Zajedničkog memoranduma o prioritetima politike zapošljavanja Republike Hrvatske (JAP) od početka njihovih procesa te njihov utjecaj i promjene koje su se dogodile u sustavu socijalne sigurnosti Republike Hrvatske. Na konferenciji će se sagledati politika zapošljavanja i socijalna politika Republike Hrvatske u kontekstu pune primjene i provedbe strategije Europa 2020.

U sklopu konferencije potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić predstavit će strateške mjere u području socijalne politike i mladih, socijalnog uključivanja i smanjenja siromaštva.



Najave

Dokumenti