Kujundžić: U mandatu ove Vlade u zdravstveni sustav Varaždinske županije investirano je više od 400 milijuna kuna

"Varaždinska županija je među onima u čije je zdravstvo najviše investirano u mandatu sadašnje Vlade", rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić na svečanosti u varaždinskoj Općoj bolnici povodom puštanja u rad uređaja za magnetsku rezonancu vrijednog 7,1 milijun kuna.

"U zadnje 2,5 godine u zdravstveni sustav Varaždinske županije investirano je više od 400 milijuna kuna, a u tom se iznosu našlo i ovih 7,1 milijun kuna za magnetsku rezonancu, koja je potreba ove bolnice i pacijenata koji joj gravitiraju. Mislim da je time postignuta nova kvaliteta za narod ovoga kraja”, kazao je ministar.
 
Uređaj za magnetsku rezonancu nabavljen europskim sredstvima
 
Kujundžić je dodao kako je uređaj za magnetsku rezonancu jedan od sedam uređaja u Hrvatskoj nabavljenih europskim sredstvima. "Koja će dalje biti dinamika ovisi o tome koliko ćemo novaca dobiti iz EU fondova i koliko ćemo ih uspjeti usmjeriti za zdravstvo, ali u svakom slučaju potrebe su velike i na tome tragu treba ustrajati, jer iz EU fondova se puno može napraviti", naglasio je Kujundžić.
 
Uređaj je nabavljen bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu projekta Ministarstva zdravstva. U opremanje i prilagodbu prostora za uređaj uloženo je 1,3 milijuna kuna. Ti su radovi financirani s 849.000 kuna prikupljenih donacija dok je ostatak osigurala Varaždinska županija iz decentraliziranih sredstava.
 
Uskoro liste narudžbi
 
"Ovaj uređaj za magnetsku rezonanciju prvi je u sustavu javnog zdravstva na području sjeverne Hrvatske. Ponosni smo što se nalazi u varaždinskoj bolnici kao najvećoj i najznačajnijoj zdravstvenoj ustanovi u ovom dijelu Hrvatske", rekao je varaždinski župan Radimir Čačić.
 
Ravnatelj varaždinske bolnice Nenad Kudelić dodao da će se zdravstvena usluga i standard podići na daleko višu razinu, a bolnički pacijenti na snimanje više neće morati ići u druge županije ili Zagreb. "Uskoro očekujemo otvaranje liste narudžbi za polikliničke pacijente", najavio je Kudelić.
 
Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Milan Kujundžić