Medved na obilježavanju 31. obljetnice Prvog hrvatskog redarstvenika: Hrvatska povijest uvijek će vas pamtiti

U Kninu je u srijedu obilježena 31. obljetnica Prvog hrvatskog redarstvenika, polaganjem vijenaca kod spomenika hrvatske pobjede Oluja 95 i svečanom akademijom u dvorani studentskog centra veleučilišta Marka Marulića u Kninu.

"Hrvatska povijest uvijek će vas pamtiti kao prve hrvatske redarstvenike. Puni entuzijazma, prepoznali ste povijesni trenutak za naš narod i državu i postavili temelje obrane Republike Hrvatske. Vi ste najzaslužniji za stvaranje i hrvatske policije i Hrvatske vojske,“ poručio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Dr. Tuđman hrvatskim redarstvenicima: Morate biti odlučni i odrješiti, nepomirljivi, ali krajnje uljudni i kulturni.

Istaknuo je da je iznimno zadovoljan što su, u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, dogovorili da se 31. obljetnica obilježi upravo u hrvatskom kraljevskom gradu Kninu.

Ministar Medved podsjetio je i na riječi prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koje je redarstvenicima izrekao 8. kolovoza 1990.: „Vi morate biti predstavnici nove demokratske suverene vlasti Hrvatske i zadobiti povjerenje ljudi. Morate biti odlučni i odrješiti, nepomirljivi, ali krajnje uljudni i kulturni. Svaki čovjek mora vas osjetiti kao svojega čuvara, kao svoga predstavnika. I u tom smislu, ja vas molim, ali i zapovijedam, da se pojavite na ulicama, u selima i gradovima, i da budete ono što će od vas zahtijevati vaš ministar i što će vrhovništvo Hrvatske zahtijevati - da budete zaista jamstvo mira i poretka Republike Hrvatske".

One su, rekao je Medved, i danas aktualne i svjedoče da ste svoju zadaću i ulogu časno i dostojanstveno ispunili.

„Čestitam vam 31. obljetnicu te želim da i nadalje njegujete vaša prijateljstva i zajedništvo koje je stečeno u najtežim trenutcima, te da ustrajno prenosite istinu o Domovinskom ratu. Vaš primjer zajedništva treba nam biti uzor danas, da na takav način radimo za Domovinu i hrvatske branitelje, s jednakom ljubavlju s kakvom ste vi bili spremni dati živote za Hrvatsku,“ istaknuo je ministar
Medved te je svima nazočnima čestitao  Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu VRO Oluja.

Uz predsjednika Udruge Prvi hrvatski redarstvenik Zdravka Lončara i članova, na obilježavanju 31. obljetnice Prvog hrvatskog redarstvenika bili su i  izaslanica predsjednika hrvatskog Sabora Vesna Bedeković, glavni ravnatelj policije Nikola Milina i gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić. 

Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Branitelji | Tomo Medved