Medved: Ne može se dovoditi u vezu djelo ubojice i njegov status hrvatskog branitelja; Hrvatska je danas sigurna zemlja

Slika /Vijesti/2024/Svibanj/20 svibnja/Medved 1.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kazao je da se ne može dovoditi u vezu djelo ubojice iz Daruvara s njegovim statusom hrvatskog branitelja i ponovno pozvao branitelje koji imaju ilegalno oružje ili eksploziv da ih predaju policiji. „Danas je Hrvatska sigurna zemlja i nitko nema potrebu držati vatreno naoružanje i minsko-eksplozivna sredstva”, poručio je.

„Neodgovorno je dovoditi u vezu njegov status kao hrvatskog branitelja u odnosu na počinjenje ovog teškog kaznenog djela ubojstva starih ljudi u domu za stare i nemoćne”, rekao je Medved nakon što je u Slunju uručio ugovore o financiranju projekata u Karlovačkoj županiji.

Dodao je kako još uvijek nisu poznati svi detalji o ponašanju ubojice, pa je teško reći u kojoj mjeri je to bilo moguće prepoznati.

Pozivam još jednom sve branitelje da vrate ilegalno vatreno naoružanje

Puno toga je bilo u medijima, ne mogu potvrditi što je od toga točno, ne mogu govoriti o konkretnom postupanju policije jer nemam saznanja, kazao je Medved na upit novinara o tome da je napadač već ranije prijetio pištoljem.

Vjerujem da policija i sve službe odgovorno rade svoj posao i čine sve da Hrvatska bude sigurna, rekao je.

Pozvao je još jednom sve branitelje koji ilegalno posjeduju vatreno naoružanje ili minsko-eksplozivna sredstva da ih vrate, predaju policiji bez odgovornosti i time doprinesu svojoj sigurnosti, sigurnosti svojih obitelji i okoline u kojoj žive.

 „Danas je Hrvatska sigurna zemlja i nitko nema potrebu držati vatreno naoružanje i minsko-eksplozivna sredstva”, poručio je.

Vlada ulaže stalne napore u poboljšanje položaja hrvatskih branitelja

Naglasio je da Vlada i Ministarstvo hrvatskih branitelja u koordinaciji s ostalim ministarstvima ulažu stalne napore u poboljšanje položaja hrvatskih branitelja, kroz socijalne potpore, reguliranje statusa, omogućavanje preventivnih medicinskih pregleda, prepoznavanje branitelja koji su u potrebi i sl.

To ćemo raditi i dalje, prepoznavati potrebe hrvatskih branitelje i reagirati ako se utvrdi da su potencijalno ranjivi ili skloni počinjenju određenih djela, poručio je Medved.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti