Milanović: "Končar pokazuje da poduzeća u kojima je država većinski vlasnik mogu uspješno poslovati."

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/milanovic_koncar_pokazuje_da_poduzeca_u_kojima_je_drzava_vecinski_vlasnik_mogu_uspjesno_poslovati.jpg

Predsjednik Vlade Zoran Milanović danas je pustio je u rad novi visokonaponski laboratorij u pogonima tvrtke Končar poručivši kako je Končar "iznimka koja potvrđuje pravilo" da tvrtke u kojima je država većinski vlasnik mogu uspješno poslovati ako država ima "ruke k sebi".

"Končar može i dalje računati na potporu Vlade", rekao je Milanović končarevcima i dodao "Najpotrebniji vam je jeftiniji i konkurentan novac, to je jedina prepreka da od uspješne srednje firme postanete još uspješnija velika firma".

Končaru, dodao je, ne nedostaje znanja, ambicije, iskustva i drskosti, nego boljeg pristupa kapitalu, "a to za sada radimo kako možemo i znamo, ali ubuduće ćemo to morati bolje".

"Tu EU nije prepreka. I kada me pitaju kako ćemo zaštititi neku industriju - nećemo je zaštititi. Možemo pomoći i stimulirati, ali štititi na onaj stari način, kako se nekada radilo, kojim se ljudima stvarao lažni osjećaj sigurnosti - toga više nema. I oni koji se tome nisu spremni prilagoditi i živjeti po tim pravilima neće napredovati", poručio je premijer.

Zaključio je kako je Končar poduzeće koje se očito bori i zna što i kako hoće, dobro radi, uspijeva prodati i naplatiti. "Zvuči jednostavno, ali nije", rekao je Milanović te ponovio da će Končar imati podršku Vlade "i kao Vlade u okviru onoga što smijemo i možemo u EU-u, i kao pojedinačno najvećeg vlasnika".



Pisane vijesti