Ministar financija Zdravko Marić predvodi izaslanstvo na Skupštini Svjetske banke i MMF-a u Washingtonu

Hrvatsko izaslanstvo u sastavu predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke sudjelovat će na Proljetnoj skupštini Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Washington, Sjedinjene Američke Države, od 19. do 22. travnja 2018. Izaslanstvo će predvoditi ministar financija Zdravko Marić.

Tijekom održavanja Proljetne skupštine izaslanstvo će održati niz sastanaka s predstavnicima Svjetske banke, kojom će se prilikom ministar Marić susresti, među ostalima, s potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i Centralnu Aziju Cyrilom Mullerom, s Arupom Banerjiem, direktorom za operacije u zemljama članicama EU za Europu i Centralnu Aziju, s  glavnim ekonomistom Svjetske banke Shanta Devarajanom i Doing Business timom te s izvršnim direktorom Banke Frankom Heemskerkom.

Također će se održati i sastanak s predstavnicima Međunarodne financijske  korporacije (IFC). Najavljene teme sastanaka s predstavnicima Svjetske banke uključivat će razgovore na pripremi nove strategije suradnje Republike Hrvatske s Bankom, daljnje aktivnosti na pripremi i odobravanju novih projekata te razgovore o projektima u provedbi.

Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održat će i sastanke s predstavnicima MMF-a, i to s direktorom Sektora za Europu MMF-a Poul M. Thomsenom, izvršnim direktorom u MMF-u Anthony De Lannoyem i zamjenikom izvršnog direktora Richardom Doornboschom te s voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku  Khaledom Sakrom. Razgovarat će se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama monetarne i fiskalne politike.

Tijekom boravka u Washingtonu održat će se i drugi sastanci, od kojih između ostaloga i s predstavnicima Europske investicijske banke (EIB) te s predstavnicima drugih investitora i banaka.

Izvor: Ministarstvo financija



Pisane vijesti | Zdravko Marić