Ministar Krstičević i zapovjednik Tigrova ispričali se pretučenom Puljaninu

Ministar obrane Damir Krstičević i zapovjednik bojne Tigrovi, bojnik Krešimir Kršinić, koji je ozlijeđenoga i posjetio u pulskoj bolnici, ispričali su se danas umirovljeniku Evelinu Valeu kojega su u nedjelju u Puli pretukla trojica napadača, među kojima i jedan pripadnik Hrvatske vojske.

Ministarstvo obrane je priopćilo da je bojnik Kršinić posjetio Evelina Valea, koji se u pulskoj Općoj bolnici oporavlja od posljedica napada, te mu se ispričao "zbog nedopustivog ponašanja pripadnika Hrvatske vojske".

Najoštrija osuda nasilja

"Hrvatska vojska najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilja. Takvo ponašanje u Hrvatskoj vojsci je neprihvatljivo i nedopustivo, a svako odstupanje od uzornog vojničkog ponašanja se sankcionira. Izražavam i žaljenje što se ovakvim izdvojenim slučajevima nestegovnog ponašanja pojedinaca, nanosi šteta ugledu i časti svih ostalih uzornih, vrijednih i poštenih pripadnika Hrvatske vojske", rekao je bojnik Kršinić.

 U MORH-u kažu da je Vale rekao da prihvaća ispriku te zna da je u pitanju djelo pojedinca.

Tijekom dana s ozlijeđenim Valeom telefonom je razgovarao i ministar Krstičević, koji mu se također ispričao te mu zaželio brzi oporavak.

 "U ovom slučaju, ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenoga djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe", zaključuju u MORH-u.

 

(Izvor: HINA, Vlada)



Pisane vijesti