Apostolski pohod Svetog Oca Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj

APOSTOLSKI POHOD SVETOG OCA BENEDIKTA XVI. REPUBLICI HRVATSKOJ

4.-5. lipnja 2011., Zagreb


AKREDITACIJE, PRESS CENTAR

Press centar sa pratećim tehničkim mogućnostima (internet, telefon, video veza) bit će uređen u hotelu „Westin“, u Zagrebu, Izidora Kršnjavoga 1.Predstavnici medija moći će preuzimati akreditacije u Press centru u hotelu „Westin“, od četvrtka, 2. lipnja 2011. godine, od 10:00 sati.Press centar bit će otvoren za rad predstavnicima medija od petka, 3. lipnja 2011. godine, od 8:30 sati.U Press centru bit će omogućeno preuzimanje audio i video signala Hrvatske televizije sa svih događanja.Putem HINA servisa moći će se bez naknade preuzimati fotografije sa svih događanja (više informacija bit će dostupno na stranici www.hina.hr).

Press centar sa pratećim tehničkim mogućnostima (internet, telefon, video veza) bit će uređen u hotelu „Westin“, u Zagrebu, Izidora Kršnjavoga 1.

Predstavnici medija moći će preuzimati akreditacije u Press centru u hotelu „Westin“, od četvrtka, 2. lipnja 2011. godine, od 10:00 sati.

Press centar bit će otvoren za rad predstavnicima medija od petka, 3. lipnja 2011. godine, od 8:30 sati.

U Press centru bit će omogućeno preuzimanje audio i video signala Hrvatske televizije sa svih događanja.

Putem HINA servisa moći će se bez naknade preuzimati fotografije sa svih događanja (više informacija bit će dostupno na stranici www.hina.hr).

MEDIJSKO PRAĆENJE POSJETA SVETOG OCA

Predstavnici medija organizirano će se prevoziti iz Press centra do pojedinih lokacija na kojima će, sukladno raspoloživom broju mjesta, biti organizirano medijsko praćenje.Plan polazaka iz Press centra u „Westinu“ prema pojedinim lokacijama predstavnici medija dobit će prilikom preuzimanja akreditacija. Oznake za medijsko praćenje na pojedinim lokacijama bit ćeotisnute na akreditacijama.Zbog ograničenog broja mjesta, redakcije koje su dobile više akreditacija za istu lokaciju, za medijsko praćenje na toj lokaciji trebaju odrediti po jednog novinara ili fotoreportera, ili jednu snimateljsku ekipu (osim na prostoru Hipodroma).

Predstavnici medija organizirano će se prevoziti iz Press centra do pojedinih lokacija na kojima će, sukladno raspoloživom broju mjesta, biti organizirano medijsko praćenje.

Plan polazaka iz Press centra u „Westinu“ prema pojedinim lokacijama predstavnici medija dobit će prilikom preuzimanja akreditacija.

Oznake za medijsko praćenje na pojedinim lokacijama bit ćeotisnute na akreditacijama.

Zbog ograničenog broja mjesta, redakcije koje su dobile više akreditacija za istu lokaciju, za medijsko praćenje na toj lokaciji trebaju odrediti po jednog novinara ili fotoreportera, ili jednu snimateljsku ekipu (osim na prostoru Hipodroma).

Kontakti za medije:

Ured glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, tel: 01-4597-704, e-mail: glasnogovornik@mvpei.hr

Sve informacije vezane uz Apostolski pohod Svetog Oca Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj dostupne su na stranici www.papa.hr

PROGRAM POSJETA I MOGUĆNOSTI PRAĆENJA

Subota, 4. lipnja 2011.

11,00 sati - Predviđen dolazak Svetog Oca Benedikta XVI. u zagrebačku zračnu luku Pleso. Tijekom svečanosti dobrodošlice u zračnoj luci Sveti Otac Benedikt XVI. održat će svoj prvi govor (mogućnost dolaska većeg broja novinara, fotoreportera i snimatelja).

12,15 sati - Posjet Svetog Oca Benedikta XVI. Predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću u Uredu Predsjednika u Zagrebu (manji broj fotoreportera, u izravnom dogovoru s Uredom Predsjednika)

13,30 sati - Susret Svetog Oca Benedikta XVI. s predsjednicom Vlade Republike Hrvatske Jadrankom Kosor u Apostolskoj nuncijaturi (samo službeni fotografi i snimatelji Hrvatske televizije i Vatikanske televizije)

18,15 sati- Susret Svetog Oca Benedikta XVI. s predstavnicima civilnog društva, svijeta politike, znanosti, kulture i poduzetništva, diplomatskog zbora te vjerskim predstavnicima u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu (manji broj fotoreportera i novinara)

19,30 sati - Bdijenje s mladima na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića (mogućnost dolaska ograničenog broja novinara, fotoreportera i snimatelja)

Nedjelja, 5. lipnja 2011.

10,00 sati– Misa na zagrebačkom Hipodromu u povodu Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji (mogućnost dolaska većeg broja novinara, fotoreportera i snimatelja)

17,00 sati– Sveti Otac će slaviti molitvu Večernje s biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima te se pomoliti na grobu blaženog Alojzija Stepinca u katedrali u Zagrebu (manji broj fotoreportera i snimatelja)

19,15 sati– Svečanost oproštaja u zračnoj luci Pleso u Zagrebu i odlazak Svetog Oca Benedikta XVI. prema Rimu (mogućnost dolaska većeg broja novinara, fotoreportera i snimatelja)



Najave