Ministar Piletić u Lipiku uručio 36 ugovora iz projekta "Zaželi"

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručio je u Lipiku, u sklopu radnog posjeta Požeško-slavonskoj županiji, 36 ugovora, vrijednih više od 40 milijuna kuna, korisnicima poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III.

„Riječ je o jednom od naših najvažnijih projekata, koji se iznova i svakodnevno potvrđuje kao neprocjenjiv za postizanje veće socijalne uključenosti u lokalnim zajednicama diljem Hrvatske“, istaknuo je ministar Piletić i dodao kako će se provedbom projekata za koje su uručeni ugovori u Slavoniji omogućiti zapošljavanje više od 800 žena, koje će pružati potrebnu pomoć i potporu za gotovo pet tisuća starijih i nemoćnih osoba u svojim zajednicama u sljedećih šest do osam mjeseci.

Kako je priopćeno iz tog ministarstva, do sada je u protekle dvije faze poziva "Zaželi" sklopljeno 746 ugovora vrijednih gotovo 1,8 milijarda kuna, što ga čini jednim od najvećih poziva financiranih iz Europskoga socijalnog fonda u razdoblju od 2014. do 2020.

Nastavak programa "Zaželi" očekuje se i u novoj financijskoj perspektivi

Nastavak programa "Zaželi" očekuje se i u novoj financijskoj perspektivi od 2021. do 2027., čime će se osigurati potpora mjerama dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije. Podsjetimo, 11. listopada ove godine Europska komisija prihvatila je program "Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.", vrijedan 2,27 milijarda eura uz čiju će se pomoć omogućiti nastavak programa "Zaželi", posebno usmjerenog na pomoć i potporu starijim i nemoćnim osobama u svakidašnjem životu.

Na uručenju ugovora u Lipiku bili su brodsko-posavski župan Danijel Marušić, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

Izvor: Hina/Vlada


Pisane vijesti