Ministar Vrdoljak: Potpisivanjem ovog Ugovora stavljamo točku na i u procesu restrukturiranja brodogradnje

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/ministar_vrdoljak_potpisivanjem_ovog_ugovora_stavljamo_tocku_na_i_u_procesu_restrukturiranja_brodogradnje.jpg

Ugovor o prodaji i prijenosu dionica Brodograđevne industrije Split d.d. potpisan je danas u Banskim dvorima. U ime Republike Hrvatske i ostalih imatelja dionica, Ugovor je potpisao ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, u ime Div Brodogradnje predsjednik Uprave Tomislav Debljeak te u ime Div d.o.o. član uprave Darko Pappo.

„Hrvatsko gospodarstvo je već godinu dana u ozbiljnom i dubinskom restrukturiranju, uključujući naravno i brodogradnju, kao jednu od ključnih hrvatskih industrija“, rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak dodavši da se potpisivanjem ovog Ugovora stavlja točka na i procesa restrukturiranja brodogradnje. Podsjetio je da obveza restrukturiranja datira iz 2001. godine, kada je potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, a ovim se Ugovorom ispunjava i jedna od ključnih zadaća prije hrvatskog ulaska u Europsku uniju. Ministar je naglasio da je i Europska komisija 20. Veljače potvrdila i prihvatila plan restrukturiranja i nacrt privatizacijskog ugovora za Brodosplit.

Tomislav Debeljak istaknuo je da pred novim vlasnicima, uz obveze iz Ugovora, stoji i moralna obveza da daju sve od sebe kako bi se spasio Brodosplit, izrazivši uvjerenje u uspjeh. „Nadam se da se ubrzo vidimo na porinuću prvog broda“, rekao je.



Pisane vijesti