Ministri Božinović i Bošnjaković osudili napad na sezonce u Supetru

Napad na skupinu sezonaca u Supetru, među kojima su bila dvojica mladića srpske nacionalnosti osudili su danas ministri unutarnjih poslova Davor Božinović i pravosuđa Dražen Bošnjaković koji očekuje da će takvi slučajevi biti najoštrije sankcionirani.

Upitan kakva se poruka šalje time što su dvojica osumnjičenika puštena da se brane sa slobode, ministar Bošnjaković je uoči okruglog stola o obiteljskom nasilju rekao kako i on osuđuje taj nasilni čin, no važno je da se "provede procedura".

Dodao je kako je važno da kad se bude izricala odluka odgovor pravosuđa bude poruka svima da će takve stvari biti najoštrije sankcionirane. "Djelo je teško, vrlo je ružno, ali vjerujem da će naši sudovi odgovoriti na to", rekao je Bošnjaković.

Božinović je za događaj u Supetru kazao da je policija odmah otkrila i uhitila dvojicu počinitelja s kvalifikacijama koje se tiču zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, ali i zakona o suzbijanju diskriminacije, nakon čega policijski posao prestaje i sve to preuzimaju druge institucije.

Nulta tolerancija prema bilo kojem obliku nasilja

Upitan kakav se poruka šalje time što su osumnjičeni nasilnici na slobodi, ministar je rekao da nije u mogućnosti komentirati odluke drugih institucija.
"Kad govorim o hrvatskoj policiji mogu reći da postoji nulta tolerancija prema bilo kojem obliku nasilja", rekao je Božinović, ističući da policija svoj dio posla odradi vrlo brzo i profesionalno pa kad se o njoj govori malo toga ostaje neriješeno, posebno u posljednjih godinu i pol dana.

Kad je u pitanju slučaj smrti člana SDSS-a Radoja Petkovića koji je podlegao ozljedama dobivenim u brutalnom napadu na Viškovu, ministar je rekao da je osumnjičena osoba već uhićena te joj je određen istražni zatvor.

Izvor: Hina/Vlada
 
 
 

Pisane vijesti