Ministri Zmajlović i Lorencin: Na Velikom Brijunu želimo napraviti turistički proizvod budućnosti

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/ministri_zmajlovic_i_lorencin_na_velikom_brijunu_zelimo_napraviti_turisticki_proizvod_buducnosti.jpg

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i ministar turizma Darko Lorencin danas su u Banskim dvorima predstavili Odluku o davanju suglasnosti Upravnom vijeću Javne ustanove „Nacionalni park Brijuni“ na Odluku o odabiru savjetnika za pronalaženje investitora u hotelijerstvo i prateće ponude otoka Veliki Brijun.

U izjavi novinarima, ministar Mihael Zmajlović istaknuo je da Vlada na Brijune želi dovesti svjetski hotelijerski vrh i postaviti ih na mjesto koje već godinama zaslužuju. Pojasnio je da se godinama nije investiralo u Brijune i da turistička ponuda nije na onoj razini na kojoj bi trebala biti. „S obzirom da se radi o nacionalnom parku, s jedne strane trebamo voditi računa o aspektima zaštite prirode, a s druge strane staviti to nacionalno bogatstvo i prirodu u funkciju razvoja“. Kazao je da će se taj cilj postići pronalaskom investitora i traženjem onog modela turističke ponude koji će imati multiplikativne efekte, ne samo na to otočje, već i na cijelu regiju, a time i na Hrvatsku.

Ministar turizma Darko Lorencin pojasnio je kako smještajni kapaciteti na Velikom Brijunu nisu niti blizu u odnosu na ono što taj turistički proizvod može biti te predstavljaju vremeplov gdje se može vidjeti kako se radilo šezdesetih godina. „Na Velikom Brijunu želimo napraviti jedinstveni turistički proizvod budućnosti koji će turizam Istre i Hrvatske dignuti na svjetsku razinu“, naglasio je ministar Lorencin.

Odgovarajući na pitanje o vrijednosti investicije te postoje li već investitori koji pokazuju interes, ministar Lorencin kazao je da interesa ima i da ga je uvijek bilo, međutim, da nikad nije napravljen ni jedan konkretniji korak koji bi išao prema uključivanju investitora na otočje Veliki Brijun, dodavši da je o vrijednosti investicije teško govoriti. „Siguran sam da se radi o investicijama koje se kreću iznad 150 i 200 do nekih 300 milijuna eura“, dodao je, istaknuvši kako je važno da na Brijune dođe onaj turistički proizvod koji će osiguravati njihov razvoj kao turističke destinacije.



Pisane vijesti