Ministrica Brnjac primila priznanje za razvoj održivog turizma

Slika /Vijesti/2024/Veljača/15 veljače/240215_adac1.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je u sjedištu njemačkog autokluba (ADAC) u Münchenu primila Kristofor medalju, kao priznanje za predanost razvoju održivog turizma i dugogodišnju suradnju s jednim od najvećih europskih autoklubova.

Kristofor medalja ADAC-a je priznanje kojim partnerima iskazuju zahvalnost za dugogodišnju uspješnu suradnju, a odluku o dodjeli priznanja ministrici Brnjac donijelo je predsjedništvo ADAC-a, koje je prepoznalo njeno osobno zalaganje za održivi turizam u Hrvatskoj.
 
„Zahvaljujem ADAC-u što je prepoznao važnost Zakona o turizmu, kao i sve napore koje je Vlada Republike Hrvatske uložila u stvaranje strateškog i zakonodavnog okvira za razvoj održivog turizma u Hrvatskoj. Ova nagrada potvrđuje da je smjer održivog turizma, pravi i jedini smjer kojemu trebamo težiti“, poručila je Brnjac.
 
Istaknula je kako je ADAC-ov Kristofor priznanje za hrvatska postignuća u razvoju održivog turizma, koje potvrđuje da je smjer održivog turizma pravi i jedini kojemu trebamo težiti, dodajući i da je Hrvatska prva usvojila takav Zakon o turizmu, koji omogućava upravljanje razvojem turizma na temelju podataka, kako bi u konačnici život stanovnika, ali i boravak turista bio bolji.
 
Izvor: MINTS/Vlada

Pisane vijesti