Ministrica Juretić na Konferenciji visoke razine o predstavljanju Strategije VE za prava djeteta 2016-2021.

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/travanj/5 travnja/IMG-20160405-WA0004.jpg

Konferencija visoke razine održava se u Sofiji pod pokroviteljstvom predsjednika Bugarske g. Rosena Plevnelieva, a organizirana je u okviru predsjedanja Republike Bugarske Odborom ministara Vijeća Europe.

Glavna tema Konferencije pod nazivom „Dostizanje najviše razine prava djeteta“ je rasprava i podrška u provedbi Strategije te predstavljanje dosadašnjih dostignuća u provedbi Strategije na nacionalnim razinama kao i planova za njenu buduću implementaciju u zemljama članicama VE. Konferenciji prisustvuje više od 180 predstavnika nacionalnih tijela, međunarodnih organizacija i različitih stručnjaka zaduženih za provedbu politike vezane za prava djece.

Konferenciju je u ponedjeljak, 4. travnja otvorio predsjednik Bugarske, a u uvodnom djelu obratili su se i predsjednica Malte  gđa. Coleiro- Preca, potpredsjednik Vlade Republike Bugarske i ministar rada i socijalne politike  g. Kalfin te zamjenica generalnog tajnika Vijeća Europe, gđa. Battaini-Dragoni. 

Ministrica Juretić je u okviru plenarne sjednice visoke razine održala govor u kojem je predstavila rezultate i izazove RH u provedbi prioriteta predviđenih Strategijom VE te nacionalnim strateškim dokumentima. Naglasila je predanost Vlade RH u nastavku izgradnje učinkovitog okvira za zaštitu prava djece te provedbu multidisciplinarnog i integrativnog pristupa u ostvarenju prioriteta definiranih u novoj Strategiji za prava djeteta 2016 - 2021 VE. Na marginama Konferencije sudjelovala je na radnim sastancima na temu EU politike za socijalnu integraciju djece iz ranjivih skupina s posebnim naglaskom na djecu migrante bez roditeljske pratnje i socijalnu isključenost djece, koje su za visoke dužnosnike organizirani od strane potpredsjednika Vlade Bugarske i zamjenice glavnog tajnika VE. 

Pisane vijesti