Ministrica Kosor izrazila sućut obitelji hrvatskog branitelja Ive Bukovca

Potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor izrazila je danas duboku sućut obitelji hrvatskog branitelja Ive Bukovca iz Gline i rekla da joj je zbog njegova samoubojstva izuzetno teško.

ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor izrazila je danas duboku sućut obitelji hrvatskog branitelja Ive Bukovca iz Gline i rekla da joj je zbog njegova samoubojstva izuzetno teško.

Na upit novinara da komentira navode da se ubio zbog HTV-ove emisije "Latinica" ministrica je rekla da prave razloge treba vidjeti.

Uistinu treba biti jako oprezan i vidjeti prave razloge, rekla je Kosor, a medije pozvala na oprez kad o tome izvještavaju.

Rekla je da su najnoviji događaji sigurno uznemirili hrvatske branitelje, ali da je sigurna i da zna da imaju povjerenje u hrvatsku Vladu, u ono što Vlada čini.

Ono na što apeliram i u ovoj prilici i što ponavljam neprekidno - briga o hrvatskim braniteljima ne može biti briga samo jednoga Ministarstva već mora biti briga cijeloga društva i Vlade i ministarstava, ali i lokalne uprave, medija isto tako, rekla je Kosor.

Napomenula je da je Ministarstvo danas svim medijima poslalo priručnik medijima kako bi bilo najbolje izvještavati o suicidu, a kojeg su izradili stručnjaci Ministarstva na temelju prijedloga stručnjaka Svjetske zdravstvene organizacije. > Priručnik za medije (Word Document)

Kosor je pozvala novinare da priručnik pročitaju, naravno bez ikakve namjere da se utječe na uređivačku politiku ili da to bilo tko shvati kao pritisak na medije.

Razvojačeni hrvatski Branitelj Ivo Bukovac iz Gline raznio se ručnom bombom u noći s 12. na 13. prosinca.



Pisane vijesti