Ministrica Žalac u HRT-ovoj Temi dana: U dvije godine u Slavoniji su ugovoreni poslovi vrijedni 9,7 milijardi kuna

Osma sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održana je u Novoj Gradiški. Nakon dvije godine, sjednica Savjeta bila je prilika za podsjećanje na sve što je ovim projektom dosad učinjeno i omogućeno u pet istočnih županija. Istaknuto je da su u sklopu "Projekta Slavonija" ugovoreni poslovi vrijedni 9,7 milijardi kuna, od ukupno predviđenih 18,75 milijardi kuna iz europskih fondova.

O tome se govorilo i u HRT-ovoj Temi dana s Gabrijelom Žalac, ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Vinkom Grgićem, gradonačelnikom Nove Gradiške.

Ministrica je kazala da je od osnivanja Savjeta prošlo dvije godine te je ugovoreno 9,7 milijardi kuna, dok je više od 3 milijarde i isplaćeno.

"Konkretno, 575 poduzeća prima potporu iz fondova Europske unije, a gotovo 3 tisuće je novozaposlenih", istaknula je. "Najviše je novca izdvojeno iz Ministarstva prometa, mora i infrastrukture, i to 1,85 milijardi kuna", dodala je.

Gradonačelnik Nove Gradiške Grgić, kazao je da se ponosi svojim gradom koji je četvrti u zemlji po povećanom broju zapošljavanja u industriji.  "Projekt za Slavoniju dobar je i dobro organiziran, a na nama je da ga pripremimo", istaknuo je.

Ministrica je, na upit voditeljice, rekla da ne želi komentirati odluku DORH-a koji je pokrenuo istragu protiv nje zbog prometne nesreće u kojoj je sudjelovala.

"Neka DORH radi posao koji treba raditi, a ja očekujem da će u narednom vremenu biti obznanjeni rezultati oko te istrage. Meni je najvažnije da je dijete dobro i očekujem odbacivanje optužbe", odgovorila je.

Pisane vijesti | Gabrijela Žalac