Najava prvog Međunarodnog investicijskog foruma – Invest in Croatia

U organizaciji Vlade Republike Hrvatske te uz potporu Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca, u Zagrebu se 10. i 11. listopada ove godine održava prvi Međunarodni investicijski forum – Invest in Croatia (www.investincroatia.hr).

Investicijski forum se događa u svjetlu zaključenja pristupnih pregovora s Europskom unijom te činjenice kako će u manje od dvije godine Republika Hrvatska postati njezinom punopravnom članicom, što otvara nove prilike posebice u privlačenju izravnih inozemnih investicija.

Ulaskom u Europsku uniju posebnu konkurentnu prednost pruža hrvatski geostrateški položaj srednjoeuropske i mediteranske zemlje te postajemo novo mjesto uvoza i izvoza roba i sirovina za najveće pojedinačno tržište na svijetu od otprilike 500 milijuna potrošača. Hrvatska postaje posebno interesantna ulagačima iz najbrže rastućih gospodarstava svijeta poput Kine, Indije, Brazila, Rusije, Turske i država Perzijskog zaljeva.

Cilj je Foruma, prije svega, razmijeniti iskustva i informacije s velikim investitorima o njihovim potrebama te atraktivnostima koje bi ih privukle na hrvatsko tržište te ih upoznati s našim daljnjim planovima u poboljšanju ulagačke klime u Republici Hrvatskoj. Također, želi ih se obavijestiti o svemu dosad učinjenom na uklanjanju barijera za investiranje te unaprijediti investicijsku, ali i poduzetničku, klimu.

Forum se događa uz podršku velike međunarodne investicijske banke Macquarie te uz medijsko pokroviteljstvo Financial Timesa i Bloomberga.



Pisane vijesti