Nastavljamo ulagati u modernizaciju Hrvatske vojske i poboljšanje položaja hrvatskog vojnika

Slika /Vijesti/2021/prosinac/27 prosinca/1.jpeg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković s članovima Vlade održao je danas u Banskim dvorima radni sastanak s ministrom obrane Marijom Banožićem i predstavnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske na temu daljnjih ulaganja u modernizaciju i opremanje Hrvatske kopnene vojske, s posebnim osvrtom na američku ponudu za opremanjem borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS.

Na sastanku je naglašena predanost Vlade osnaživanju svih sastavnica Hrvatske vojske radi uspješnog odgovora na suvremene obrambene i sigurnosne izazove, kako bismo ostvarili najviše razine sigurnosti u sve tri njegove dimenzije – na kopnu, moru i u zraku.
 
Razmotrena su tehnička pitanja ponude Vlade SAD-a o mogućnosti opremanja borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS.
 
U tu svrhu od Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga zatražena su dodatna pojašnjenja o ovoj ponudi kao dugoročno dobroj investiciji za Hrvatsku kopnenu vojsku.  
 
Predsjednik Vlade naglasio je da će Vlada odabrati najbolje rješenje za Hrvatsku kopnenu vojsku, kao što je i dosad pokazala brigu za modernizaciju Hrvatske vojske, što se prije svega odnosi na kontinuiran rast obrambenog proračuna, poboljšanje statusa i materijalnih prava hrvatskih vojnika te ulaganje u opremu.

Pisane vijesti