Obavijest predstavnicima medija vezano uz podizanje razine sigurnosnih mjera na Trgu sv. Marka

Slika /Vijesti/2020/10 listopad/13 listopad/HN20201013759201.jpg

S obzirom na privremeni režim pojačanih sigurnosnih mjera, obavijest o načinu medijskog praćenja u novim uvjetima. 

Poštovani predstavnici medija,
 
s obzirom na privremeni režim pojačanih sigurnosnih mjera koji je na snazi od danas, pristup Trgu sv. Marka ograničen je vozilima i osobama te policijski službenici odsad vrše pregled osoba i predmeta na kontrolnim točkama na prilazu trgu.
 
Pored osiguranja štićenih objekata, zgrade Vlade, Hrvatskog sabora i Ustavnog suda, namjera nam je da podizanjem razine sigurnosnih mjera na Trgu sv. Marka povećamo i sigurnost stanara, građana, kao i novinara koji prate rad tih institucija.Također, želimo osigurati da nove privremene sigurnosne mjere ni na koji način ne utječu na mogućnost predstavnika medija da izvještavaju o aktivnostima Vlade, sjednicama i događajima, kao ni na dostupnost članova Vlade za izjave medijima.
 
Slijedom toga, obavještavamo vas da će se konferencije za medije i izjave članova Vlade i drugih dužnosnika ubuduće održavati unutar zgrade Vlade, na otvorenom (dvorište Banskih dvora) ili u zatvorenom (svečana dvorana za konferencije za medije).
 
U tu svrhu pristupit ćemo izradi i ažuriranju službenih akreditacija za predstavnike medija koji prate rad Vlade. Dotad će medijsko praćenje Vladinih sjednica, sastanaka, aktivnosti, događanja kao i konferencija za medije biti omogućeno svim novinarima, snimateljima i fotoreporterima koje njihove redakcije najave ususret pojedinih događanja na e-mail adresu akreditacije@vlada.hr.
 
Ujedno, kako bismo osigurali potrebno medijsko izvještavanje, predstavnicima medija bit će omogućen pristup Trgu sv. Marka i za vrijeme trajanja javnih okupljanja, uz prethodni sigurnosni pregled.
 
Nadležna tijela pravodobno će vas obavještavati o svim drugim sigurnosnim postupcima u vezi s organizacijom prometa vozila i kretanja ljudi na prostoru Trga sv. Marka.
 
Marko Milić

glasnogovornik Vlade
 

Pisane vijesti