Obavljena primopredaja vlasti. Predsjednik Vlade Plenković: Naša je zadaća rad na dobrobiti svih hrvatskih građana

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/listopad/19 listopada/Primopredaja.png

Nakon izglasavanja povjerenja novoj Vladi Republike Hrvatske u Hrvatskome saboru, u Banskim je dvorima obavljena primopredaja vlasti između bivšeg premijera Tihomira Oreškovića i novog predsjednika Vlade mr.sc. Andreja Plenkovića.

Tihomir Orešković novom je premijeru Plenkoviću predao Izvješće o radu Vlade, čestitao mu na izboru i poželio uspješan mandat. Kazao je da ostavlja pozitivne temelje za rad nove Vlade, posebno istaknuvši rast BDP-a, smanjenje javnoga duga i porast broja zaposlenih. „ Mogu reći da sam u svom mandatu imao priliku potvrditi ono što sam stalno govorio kada sam bio u biznisu, da Hrvatska ima sjajnu budućnost i da je na nama da je iskoristimo", rekao je Orešković. Dodao je da je uvijek promovirao Hrvatsku te da će to nastaviti činiti i dalje. "Bila mi je čast voditi Vladu, a novom premijeru želim mnogo uspjeha ", rekao je na kraju Tihomir Orešković. 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković zahvalio je Tihomiru Oreškoviću  na predanom radu i hvalevrijednoj gesti koju je učinio, što je kao Hrvat koji predstavlja Hrvate izvan domovine preuzeo dužnost vođenja Vlade.  

„Drago mi je što sam dobio povjerenje čak 91 zastupnika u Hrvatskom saboru, nakon što smo u partnerstvu s Mostom i uz potporu nacionalnih manjina dobili stabilnu većinu“, kazao je premijer Plenković. „Naša je zadaća raditi na dobrobiti zemlje, na dobrobiti svih hrvatskih građana. Proučit ćemo izvješće Vlade Tihomira Oreškovića i nastojati što prije krenuti u ključne izazove, u proračun za iduću godinu, poreznu reformu i sve ciljeve koje smo naveli u programu", rekao je predsjednik Andrej Plenković.



Pisane vijesti