Obilježavanje 4. travnja - Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju

U organizaciji Ureda za razminiranje Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskog centra za razminiranje održat će se središnje obilježavanje Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju, upetak, 4. travnja 2014. godine, od 10.00 – 14.00 sati, na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Program će započeti izložbom minsko eksplozivnih sredstava i karata minski sumnjivih područja, prikazom rada i razgovorima s pirotehničarima te izlaganjem stroja za razminiranje MV-4 s hidrauličkom rukom tvrtke DOK-ING d.o.o.

Oko 11.00 sati na Cvjetnom trgu bit će odigrana četrdesetminutna zabavno-edukativna predstava sa songovima ''Bembo i prijatelji protiv mina'' u kojoj sudjeluju poznati glumac Kristijan Ugrina, pjevačica Ivanka Mazurkijević, pantomimičar Slaven Juriša i plesačica Ivana Pavlović. Održat će se također i promocija DVD-a s revidiranim izdanjem slikovnice u elektronskom obliku kojom se djeci na primjeren način govori o opasnosti od mina u Republici Hrvatskoj, a ujedno ukazuje na ugroženi životinjski svijet što je nastavak projekta «Znam, ne bojim se» realiziran od strane Udruge Artless Bembo, uz potporu HCR-a i brojnih donatora.

Okupljanje predstavnika protuminske zajednice u Hrvatskoj, predstavnika Vlade, Sabora i ministarstava te diplomatskog zbora akreditiranog u Republici Hrvatskoj, uz kratka obraćanja Dijane Pleština, ravnateljice Ureda za razminiranje i Dražena Jakopeca, ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje očekuju se za 12,30 sati.



Najave