Obilježavanje Dana sjećanja na društvenim mrežama: Kakav Vukovar ti želiš?

Slika /Vijesti/2014/Studeni/18 studeni/KampanjaFBTW.jpg

Dan uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga, Vlada Republike Hrvatske je na društvenim mrežama (Facebooku i Twitteru) pozvala građane da podijele svoju viziju Vukovara, želje za Vukovar danas i nade za Vukovar budućnosti.
 

Pitanje koje smo postavili je bilo "Kakav Vukovar ti želiš?" s prijedlogom odgovora #želimVukovar. Pitanje smo namjerno formirali s idejom budućnosti jer smo željeli sugrađane potaknuti da se osim obilježavanja žrtve grada heroja, okrenu i prema budućnosti, prema Vukovaru, kako su i sami napisali, "gradu tolerancije i mira", "Vukovar u kojem će ljudi živjeti sigurno, ne razmišljajući o svojem identitetu"...

Mnoštvo prikupljenih komentara tijekom dva dana koliko smo pitanje postavljali na društvenim mrežama, smo analizirali prema najčešće korištenim pojmovima (riječima) koje su građani koristili u svojim odgovorima na pitanje "Kakav Vukovar želiš?".

Rezultat je oblak riječi koji prikazuje omjer korištenja riječi na način da su istaknutije riječi one koje su građani češće koristili, odnosno ponavljali u svojim odgovorima. 


 


Ovim putem želimo zahvaliti svim građanima koji su sudjelovali svojim komentarima. Hvala vam!



U nastavku su izdvojeni samo neki od brojnih komenatara građana na Facebooku i Twitteru tijekom posljednja dva dana na temu "Kakav Vukovar želiš?"






Pisane vijesti | Istraživanja i analize | Društvo i zajednica