Obilježavanje Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske obilježava Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima - 18. listopada, s ciljem jačanja javne svijesti o problematici suzbijanja trgovanja ljudima, te upoznavanja s poduzetim aktivnostima Vlade Republike Hrvatske i organizacija civilnog društva na tom području.

Europska komisija je 2007. godine po prvi put proglasila Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima - 18. listopada, a Republika Hrvatska se odmah priključila njegovom obilježavanju.

Danas održanom sjednicom Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima predsjedala je predsjednica Odbora, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Potpredsjednica Vlade Opačić nazočit će prezentaciji aktivnosti vezanih uz suzbijanje trgovanja ljudima, koja će se u organizaciji Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina održati na Cvjetnom trgu u Zagrebu, u subotu, 19. listopada 2013. godine, u trajanju od 11:00 do 13:00 sati,

Događanju će prisustvovati predstavnici institucija koje se bave suzbijanjem trgovanja ljudima u Republici Hrvatskoj (Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvo unutarnjih poslova, Udruga CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje te mreža nevladinih udruga PETRA).

Na postavljenim će se štandovima građani moći dodatno informirati o njihovom radu na ovom području te se upoznati s izloženim brošurama i materijalima.

Predviđen je i bogat kulturno-umjetnički program koji uključuje nastup popularnih plesnih i glazbenih skupina te kazališnih izvođača.

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže obilježavanju Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima.

> program



Najave