Obilježen početak rada Visoke škole za ekonomiju "Zrinski"

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas u ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti darovnicu Upravnog vijeća Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje “Zrinski” kojom se omogućuje dodjela tri trogodišnje školarine djeci hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata za pohađanje stručnog studija “Ekonomija poduzetništva”.

Zahvalivši na primljenoj darovnici potpredsjednica Vlade Kosor najavila je da će već sutra Ministarstvo objaviti Javni poziv, a nakon zaprimljenih zahtjeva odlučit će se tko će dobiti trogodišnju školarinu na Visokoj školi za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje “Zrinski ”. Dobivanjem ovih stipendija povećat ćemo broj djece hrvatskih branitelja koje stipendiramo putem Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, istaknula je potpredsjednica i dodala da se ove godine očekuje podjela 17 000 stipendija. Kazala je da je zajednički cilj svih nas stvarati Hrvatsku kao zemlju znanja, a poticanjem poduzetništva Hrvatska upravo to i postaje.

Također potpredsjednica je podsjetila i na Program stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja koji provodi Ministarstvo, a u čijem središtu je upravo poduzetništvo.



Pisane vijesti