Obljetnica HVIDR-e: predsjednica Vlade zahvalila braniteljima na potpori

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/obljetnica_hvidr_e_predsjednica_vlade_zahvalila_braniteljima_na_potpori.jpg

ZAGREB, 23. veljače 2010. (Hina) - Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) prigodno je danas proslavila 18. obljetnicu osnutka, a na svečanosti je bila i predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor, počasna predsjednica te udruge.

Pozdravivši nazočne članove HVIDR-e, premijerka Jadranka Kosor je rekla da su je u prvim danima mandata u teškim odlukama, poput one o visini kriznog poreza i PDV-a, poduprle upravo udruge hrvatskih branitelja.

Istaknula je da su udruge branitelja dale potporu i posljednjim izmjenama Zakona o pravima hrvatskih branitelja te dodala da su hrvatski branitelji uvijek imali smisao za realnost i razumjevanje trenutka te vjeru u budućnost.

Zahvalivši na potpori, predsjednica vlade je rekla da su branitelji mnogo toga prošli, svladali i proživjeli te da znaju cijeniti što je sadašnji trenutak, ali, dodala je, znaju procijeniti što će biti sutra i što će biti ako se neke mjere ne poduzmu.

Napomenula je da će i ove godine morati donijeti teške odluke, ali, istaknula je, Hrvatsku bez korupcije, članicu Europske unije i naprednu dugujemo svim braniteljima koji su se borili za njezinu slobodu.

Predsjednik HVIDR-e Josip Đakić istaknuo je partnerski odnos HVIDR-e i vlade te je premijerki Kosor zahvalio na njezinu zauzimanju za interese hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Podsjetivši na osnutak HVIDR-e prije 18 godina, Đakić je rekao da danas ta organizacija nije podijeljena te da bez iznimaka zastupa 25 tisuća članova podijeljenih u 20 županijskih organizacija i 116 osnovnih ogranaka.



Pisane vijesti