Očitovanje Ministarstva u povodu najavljenog prosvjeda Udruge građana Rogoznice

I ovim putem poručujemo kako su zakoni Republike Hrvatske jednaki za sve i moraju se poštivati. U kontekstu najavljenog prosvjeda Ministarstvo obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti poduzet će sve mjere kako bi se omogućio nesmetan rad djelatnika Ministarstva

U povodu najavljenog prosvjeda skupine građana Rogoznice 2. svibnja 2007. godine ispred zgrade Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, ovim putem ističemo kako Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti ni na koji način nije nadležno za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, kao što nije niti izdavalo rješenja o njihovom uklanjanju. U tom smislu Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti nije u mogućnosti poduzeti nikakve radnje u pogledu legalizacije bespravno sagrađenih objekata, unatoč činjenici da pojedini od njih imaju status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.

I ovim putem poručujemo kako su zakoni Republike Hrvatske jednaki za sve i moraju se poštivati. U kontekstu najavljenog prosvjeda Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti poduzet će sve mjere kako bi se omogućio nesmetan rad djelatnika Ministarstva i redoviti prijem hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.



Pisane vijesti