Odnos Vlade i Sisačko-moslavačke županije je bolji i sadržajniji nego ikada

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović bio je danas izaslanik predsjednika Vlade na obilježavanju Dana Sisačko-moslavačke županije  
 
Danas, 10. lipnja, u mjestu  Desno Trebarjevo, općina Martinska Ves, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović sudjelovao je na obilježavanju Dana sisačko-moslavačke županije.
 
Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika braće Radić kojem su nazočili potpredsjednik Vlade, ministar unutarnjih poslova i izaslanik predsjednika Vlade RH dr.sc. Davor Božinović, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić sa suradnicima, izaslanstvo gradova i općina, te ostali predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, dok je molitvu predvodio vlč. Ivan Grbešić.
 
Nakon svečanog polaganja vijenaca, u Kulturnom centru braće Radić, ministar Božinović je otvorio izložbu „Antun i Stjepan Radić sinovi Trebarjeva“, kojom je prikazan život Trebarjeva u 19. i 20. stoljeću te život hrvatskih velikana Antuna i Stjepana Radića. Nakon izložbe održana je Sveta misa u Crkvi sv. Martina biskupa u koju je predvodio sisački biskup mons. Vlado Košić.
 
Po završetku Svete mise, u Spomen domu braće Radić, održana je svečana sjednica gdje su uručene nagrade i priznanja za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije, za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju te nagradu za životno djelo.

Ministar Božinović, uručio je posebnu nagradu za životno djelo, Nikoli Perkoviću, koji je kroz više od 50 godina sudjelovanja u sportskom životu poseban naglasak davao radu s djecom i mladima. Jedan je od osnivača i predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza koji od 2006. godine radi na programima okupljanja djece svih uzrasta osnovnih i srednjih škola. On je dugogodišnji predsjednik, ujedno i osnivač Školskog sportskog saveza Sisačko-moslavačke županije.
 
Na svečanoj sjednici u svom govoru potpredsjednik i ministar Božinović je naglasio: „Posebno me dojmilo današnje događanje vezao za rođenje, odnosno rođendan braće Radić koji je Sisačko-moslavačka županija uzela s punim pravom kao Dan županije. Ono što su nam dvojica Radića ostavili je nešto bez čega zapravo ne bi bilo ni neovisne Hrvatske države. Zapravo bi danas trebao biti praznik u cijeloj Hrvatskoj, ne samo u Sisačko-moslavačkoj županiji zbog svega onoga što su nam ostavili u nasljeđe, jer činjenica je da su se borili za nacionalne interese. “
 
„Odnos Vlade i Sisačko-moslavačke županije, svih gradova i općina na ovom području je bolji i sadržajniji nego ikada. Važno je za istaknuti koliko se ulaže u ovu županiju, koliko se radi na povlačenju sredstava iz europskih fondova, to je jedan od prepoznatljivih znakova rada hrvatske Vlade. U ovom trenutku smo na 94 % ugovorenih sredstava od ukupnog iznosa koji je bio na raspolaganju Republici Hrvatskoj. Kada se čuje koliko je samo u jednoj županiji projekata u tijeku, jasno je kakav je posao iza toga napravljen i koliko je, ne smo truda već i znanja bilo potrebno da bi se došlo do takvih rezultata.“ - zaključio je ministar Božinović.

Pisane vijesti