Održana sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH.

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH.

Na sjednici je predstavljen Protokol o testiranju na droge kod školske djece i studenata, koji će, na inicijativu potpredsjednice Kosor, biti upućen na razmatranje Savjetu za mlade Vlade RH, a u sklopu šire javne rasprave organizirat će se okrugli stol na kojem će sudjelovati i predstavnici udruga koje se bave suzbijanjem zlouporabe opojnih droga. Članovi Povjerenstva upoznati su provedenim aktivnostima u Mjesecu borbe protiv ovisnosti. Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti financijski je poduprlo niz udruga koje se bave suzbijanjem ovisnosti, dok je kroz Savjetovališta za djecu mladež brak i obitelj intenzivirana suradnja s Uredom za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH u pogledu suzbijanja zlouporabe opojnih droga. U cilju što učinkovitije prevencije ovisnosti potpredsjednica Kosor zatražila je od Ministarstva unutarnjih poslova i Državnog inspektorata analizu provedbe zakonskih odredbi o prodaji alkohola i duhanskih proizvoda maloljetnim osobama, a od Ministarstva unutarnjih poslova posebnu analizu rezultata testiranja vozača na opojne droge.



Pisane vijesti