Održana svečana sjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva i dodijeljene državne nagrade za volonterstvo u 2007. godini

U povodu predstojećeg Međunarodnog dana volontera danas je održana svečana sjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva. Na sjednici je sudjelovala i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor koja je izvijestila nazočne s dosadašnjim aktivnostima u području promicanja volonterstva u Republici Hrvatskoj, donošenja Zakona o volonterstvu, te osnivanja i rada Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva. Potpredsjednica Kosor zahvalila je svim članovima Nacionalnog odbora na dosadašnjem radu i promicanju volonterstva u Republici Hrvatskoj, napomenuvši kako će i u svojim daljnjim aktivnostima imati potporu hrvatske Vlade. Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je upravo u proteklom mandatu ove Vlade po prvi puta donesen Zakon o volonterstvu, koji je izradilo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u suradnji s predstavnicima nevladinih udruga.

Potpredsjednica Kosor po prvi puta je dodijelila dobitnicima novoutemeljene državne nagrade za volonterstvo u 2007. godini – gospođi Zdenki Marasović za pruženu pomoć i suradnju u radu Zajednice Cenacolo bivših ovisnika iz Trilja, te Udruzi za rad s mladima „Breza“ iz Osijeka za promicanje interesa mladih ljudi koji su trebali napustiti odgojne ustanove u postupku uključivanja u društvenu zajednicu, zadovoljenju kulturnih potreba kao i potreba za osposobljavanjem za samostalan život.



Pisane vijesti