Okrugli stol „Resocijalizacija liječenih ovisnika o drogama - školovanje, zapošljavanje i uključivanje na tržište rada“

Ured za suzbijanje zlouporabe droga u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje organizira okrugli stol na temu „Resocijalizacija liječenih ovisnika o drogama - školovanje, zapošljavanje i uključivanje na tržište rada,“ koji će se održati 27. lipnja 2013. godine s početkom u 11.00 sati u dvorani Hrvatske gospodarske komore, Draškovićeva 45, Zagreb (dio zgrade hotela Sheraton, I kat.)

Okrugli stol se održava povodom obilježavanja 26. lipnja 2013. kao Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, a isti ima cilj senzibilizirati javnost osobito poslodavce za provedbu Projekta resocijalizacije ovisnika o drogama koji su završili neki od programa rehabilitacije i odvikavanja od ovisnosti u terapijskoj zajednici ili zatvorskom sustavu, te ovisnika koji su u izvanbolničkom tretmanu i duže vrijeme stabilno održavaju apstinenciju i pridržavaju se propisanog načina liječenja.

S obzirom da su školovanje i zapošljavanje liječenih ovisnika jedni od najznačajniji oblika njihove društvene reintegracije te od iznimne važnosti za uspješnost provedbe Projekta, na okruglom stolu će sudjelovati predstavnici ministarstava i ustanova koja su određena kao nositelji mjera iz Projekta, predstavnici županijskih gospodarskih komora, obrtničkih komora, sindikata, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, te predstavnici udruga i terapijskih zajednica koje se bave rehabilitacijom i resocijalizacijom ovisnika o drogama.

Na skupu će se predstaviti Projekt i njegovi glavni rezultati te mjere koje će se s ciljem poticanja što uspješnijeg uključivanja ovisnika u tržište rada provoditi u budućnosti. Također, na skupu će se prezentirati i primjeri dobre prakse školovanja i zapošljavanja liječenih ovisnika.

Skup će otvoriti g. Željko Petković, ravnatelj Ureda za suzbijanje zlouporabe droga.



Najave