Plenković u Gredelju: Posao vrijedan dvije milijarde eura osigurat će radna mjesta i pridonijeti hrvatskom izvozu

  • Slika /Vijesti/2022/03 ožujak/14 ožujka/VRH_7806.jpg

Premijer Plenković podsjetio je da je okončan desetogodišnji proces stečaja Gredelja te je kompaniju u prosincu preuzela slovačka tvrtka Tatravagonka. Naglasio je da je današnjim potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju između Tatravagonke, Budamara i austrijskog Innofreighta sklopljen posao vrijedan dvije milijarde eura, koji će osigurati dugoročnu održivost rada kroz deset godina.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nazočio je danas potpisivanju Memoranduma o razumijevanju o desetogodišnjoj suradnji Tvornice željezničkih vozila Gredelj i austrijske tvrtke Innofreight. Uz predsjednika Vlade bili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.
 
U izjavi medijima, premijer Plenković podsjetio je da je okončan desetogodišnji proces stečaja Gredelja te je kompaniju u prosincu preuzela slovačka tvrtka Tatravagonka, koja je šest mjeseci bila u najmu.
 
Planira se zaposliti 600 radnika 
 
Istaknuo je da ovdje trenutno radi 400 radnika, a planira se zaposliti još njih 600.
 
Premijer je naglasio da je današnjim potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju između Tatravagonke, Budamara i austrijskog Innofreighta sklopljen posao vrijedan dvije milijarde eura, koji će osigurati dugoročnu održivost rada kroz deset godina. Dodao je da će proizvodnja dvostrukih vagona za prijevoz kontejnera osigurati radna mjesta i bit će veliki doprinos hrvatskome izvozu.
 
Zahvalio je ministrima Butkoviću i Ćoriću te svima koji su bili uključeni u ovaj posao, posebno vodstvu Tatravagonke i Budamara koji su, kako je rekao, tako brzo nakon preuzimanja kompanije sklopili ovakav posao koji znači dugoročnu održivost i korist za hrvatsko gospodarstvo i hrvatski izvoz.  

Pisane vijesti