Plenković u Karlovačkoj županiji: Puno toga ste ostvarili, osjećam ponos i zahvalnost

  • Slika /Vijesti/2024/Travanj/25 travnja/Karlovac_1.jpeg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Karlovačke županije, na kojoj je posthumno dodijeljeno priznanje za životno djelo generalu Petru Stipetiću, što je premijer nazvao sjajnim signalom, osobito na dan kada su doletjeli Rafalei.

"Svi se itekako trudite i svakoga puta kada imam priliku vidjeti film o tome što se ostvarilo u proteklih godinu dana osjetim ponos i zahvalnost prema svima vama. Županija ste koja povezuje kontinentalnu i primorsku Hrvatsku", poručio je Plenković županijskim dužnosnicima na svečanoj sjednici Županijske skupštine Karlovačke županije, na kojoj je posthumno dodijeljeno i priznanje generalu Petru Stipetiću Nagrada za životno djelo.
 
Plenković je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Vlada mogla pomoći u realizaciji projekata koji se odnose na Karlovačku županiju, bilo da se radi o obrani od poplava, ili obnovi od potresa, ili o brojnim drugim razvojnim projektima, stoga je poručio županijskom vodstvu da nastave smjerom na kojemu su zadnjih nekoliko godina.
 
"Mislim da uživate veliko povjerenje i da ćemo nastaviti kvalitetan dijalog i suradnju", rekao je.
 
Predsjednik Županijske skupštine Vlado Jelkovac je podsjetio kako je Karlovačka županija utemeljena 1993. godine kada je 52 posto njezinog teritorija bilo okupirano, da bi se nakon rata posvetili obnovi, povratku i razminiranju.
 
"S odmakom od tridesetak godina, kao punopravna članica Europske unije, NATO saveza, europodručja i Schengenskog prostora možemo reći da Hrvatska korača krupnim koracima k uređenom i modernom društvu. Svoje mjesto na tom putu traži i Karlovačka županija", rekao je Jelkovac.
 
Karlovačka županica Martina Furdek-Hajdin se osvrnula na velika ulaganja u zdravstvo i obrazovanje, naglasivši izuzetno dobre gospodarske pokazatelje, kao i kvalitetnu suradnju s Vladom i Hrvatskim saborom.
 
"Samo je kvalitetna suradnja jamstvo dobrobiti naših sugrađana, ostvarenja onoga što smo obećali i za što smo preuzeli odgovornost. Svi zajedno možemo biti kvalitetan, učinkovit i brz javni servis našim sugrađanima na svakom njihovom koraku, u svakom problemu i izazovu", poručila je Furdek-Hajdin.
 
Izvor: HINA/Vlada

Pisane vijesti