Poreč: potpisan sporazum o nastavku gradnje pulske Opće bolnice

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/porec_potpisan_sporazum_o_nastavku_gradnje_pulske_opce_bolnice.jpg

POREČ, 19. srpnja 2010.(Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, istarski župan Ivan Jakovčić i ravnatelj pulske Opće bolnice Lems Jerin potpisali su danas u Poreču, u nazočnosti predsjednice vlade Jadranke Kosor, okvirni sporazum o nastavku gradnje nove pulske bolnice, projektu vrijednom 800 milijuna kuna.

600 milijuna kuna bit će utrošeno u gradnju, a 200 milijuna kuna u opremanje bolnice.

Govoreći o važnosti projekta, premijerka Jadranka Kosor je izjavila kako je vlada odlučna nastaviti taj projekt koji je "iznimno vezan uz uspješnu provedbu vladina programa gospodarskog oporavka".

"Svi projekti koji se ostvare u Istarskoj županiji izvanredno su važni za Hrvatsku i vladu", poručila je premijerka, dodavši kako taj projekt znači i čvrstu odlučnost vlade, županije i grada Pule da se završi u potpunosti. Izjavila je kako je iz proračuna za 2010. osigurano više od četiri milijuna kuna za uređenje hitnog prijama bolnice u Puli.

Istarski župan Ivan Jakovčić današnji je dan u Poreču ocijenio najvažnijim za Istru u ovoj godini jer potpisani ugovor znači odlučan korak za gradnju bolnice u Puli. "Vremena nisu dobra, ali je predsjednica vlade pokazala odlučnost da se ne zaustavi projekt koji je najbitniji u Istri. Svjesni smo da nam bolnica treba i uvjereni smo da ćemo bolnicu doista izgraditi", zaključio je župan, dodavši kako će sve pripreme za gradnju bolnice biti gotove do kraja ove godine.

Premijerka Kosor novinare je izvijestila kako je na sastanku s vodećim ljudima istarskog turizma bilo govora i o projektu "Brijuni-Rivijera", o čemu će, kako je najavila, raspravljati i vlada na ovotjednoj sjednici.

"Prve odluke u vezi s ostvarenjem tog projekta bit će donesene na vladinoj sjednici ovoga tjedna. No moramo ubrzati cijeli projekt jer on može donijeti samo dobro Istri i Hrvatskoj", kazala je Kosor, dodavši kako će jedan od kriterija biti da "nema prodaje zemljišta" i da će se "taj projekt zasnivati na koncesijama".

Jadranka Kosor je ponovila kako je zadovoljna turističkom sezonom.

"Želja nam je da ona dosegne 2009., pa zašto ne, da bude i bolja", poručila je premijerka Kosor. Dodala je kako je jedan od političkih ciljeva ove vlade razvijati, njegovati i učvršćivati suradnju sa svim županijama, gradovima i općinama u Hrvatskoj kako bi se program gospodarskog oporavka proveo u cjelini.



Pisane vijesti