Poruka predsjednice Vlade u povodu Europskog dana međugeneracijske solidarnosti

U povodu 29. travnja, Europskog dana međugeneracijske solidarnosti, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uputila je poruku, u kojoj stoji:

„Ubrzano demografsko starenje nameće Hrvatskoj izazov novih procjena društvenih odnosa, novih vizija i preuređenja ekonomskih i socijalnih politika. Međugeneracijska solidarnost nije tek ekonomska veza između mlađih i starijih osoba, nego poticanje suradnje i razmjene u ozračju boljeg razumijevanja, iskrenog uvažavanja i novih oblika suživota različitih dobnih skupina.

U postojećoj krizi osobito se nameće potreba za solidarnošću. Stoga pomognimo nesebično, pronađimo vremena, odvojimo brigu i ljubav i otkrit ćemo da je veće zadovoljstvo davanje nego uzimanje. I da ništa nije tako zarazno kao dobar primjer. I da su briga i ljubav besplatni, a osmijeh onima kojima smo pomogli, neprocjenjivi.

Vlada Republike Hrvatske, unatoč ograničenjima koja nameću krizna vremena, nastavlja provoditi mnogobrojne programe od kojih sa zadovoljstvom ističemo jedinstveni program Dnevnog boravka i pomoći u kući starijima.

Želim da Europski dan solidarnosti među generacijama hrvatskim građankama i građanima bude poticaj za međusobno uvažavanje i poštivanje.“



Pisane vijesti